Baruman tekent verder

Baruman tekent (voorzichtig) verder.

Mijn ziekte in het jaar 2012 kende een vervelend neveneffect: “beverigheid”. Een van kinds af aan belangrijke hobby, het tekenen, kwam mede daardoor danig in de knel. Ik vond, mede in verband met mijn herstel, dat ik weer aan de slag moest gaan, niet zeuren, maar tekenen.

Geruime tijd geleden, voor de openbaring van mijn ziekte in 2012, hanteerde ik bij de keuze voor een tekening diverse thema’s zoals ‘abstractie en figuratie’, ‘vervreemding’, ‘dierbare voorwerpen in mijn directe omgeving’ en nog een aantal uitgangspunten.

Het betrof vaak dierbare, interessante (qua vorm en kleur) voorwerpen van mijzelf en die welke naar mijn dierbare ouders en/of familieleden verwezen. Opvallende situaties en illustraties van anderen inspireerden mij ook vaak.

Geleidelijk-aan heb ik dit jaar mijn tekenhobby dus weer opgepakt. Dat betekent in de praktijk veel tekenen, oefenen, vaak ‘krabbeltjes’ maken met als enig doel om mijn tekenvaardigheid weer op het oude peil te brengen. Het jaar 2013 moest de start worden voor een aantal tekeningen zonder de ‘krabbelstatus’. Vandaag presenteer ik met een zekere terughoudendheid maar toch met vreugde mijn eerste tekeningen. Van een oud voorwerp uit Italie, een koffieperculator. Het voorwerp-zelf is niet exact getekend, het ging mij meer om haar vorm en de gedachten die dat bij mij opriepen. Kijk en huiver.

"VITAN"

“VITAN I”

Het zijn baruman-perculators geworden maar ook weer niet.

"VITAN II"

“VITAN II”

De ‘VITAN’ cq baruman-tekeningen vormen voor mij een zogenaamde “1e proeve van bekwaamheid”, op weg naar meer.

Advertenties

Over baruman

belangstelling voor architectuur, stedenbouw, beeldende kunst, verhalen en moderne (pop) muziek
Dit bericht werd geplaatst in kunst. Bookmark de permalink .

13 reacties op Baruman tekent verder

 1. Appelvrouw zegt:

  Is het zo uit de vrije bibberhand of met lineaal (grapje mag wel he?)
  Met beide ogen zie ik precies hetzelfde.

  • baruman zegt:

   @ Appelvrouw, zowel uit de “bibberhand” als met de lineaal. Bij voorkeur uit de hand maar zo nodig met lineaal en driehoek. Uiteindelijk gaat het om een naar mijn oordeel goed eindresultaat, de toegepaste middelen doen er minder toe. Dat uitgangspunt hanteer ik ook bij het kijken naar en beoordelen van werk van anderen.

 2. Fenny zegt:

  Laat de terughoudendheid maar achterwege en geef de vreugde ruim baan, ze zijn prachtig!

 3. francois15 zegt:

  Vitan I roept bij mij associaties op met een ijzergieterij maar als “baruman-perculator” is hij ook “IJzersterk” ;). Ik draai me even om om naar je “Fantasie” uit 2000 te kijken. Je koffiepot is in vergelijking daarmee heel strak getekend, technisch zeg maar.
  Als je je hierop specialiseert kan je met Klaas Gubbels samen tentoonstellingen gaan houden 😉

 4. joost tibosch sr zegt:

  Bewonder je moed, steun je van harte in het niet op geven en alle respect voor je niet meer zichtbaar door beving aangetaste tekeningen.
  Hoop bij eventuele gebreken die mijn uitingsvermogen zouden kunnen aantasten mijn doorzettingsvermogen en het me niet laten kennen ook niet kwijt te raken..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s