Baruman is terug van een korte vacantie.

Baruman is terug van vacantie.

Baruman is weer thuis. Terug van een korte, fijne vacantie in Romaine (NW Frankrijk). Romaine is een klein dorpje in de provincie Picardie, gelegen nabij de Baie de Somme. Een delta-landschap dat in veel opzichten verwantschap vertoont met ons Waddengebied. Met eb en vloed, met “schorren en slikken”, met de mogelijkheid om, onder begeleiding van een gids, de baai bij eb wandelend over te steken (van St. Valerie naar Le Crotoy) en met een ongelooflijk divers en uniek vogelbestand. Het vacantiehuisje is prachtig, een lief    oud huisje, gebouwd in 1850 en in de loop van de jaren fantastisch gerenoveerd. In 2007 tekende Baruman dit (onderstaande) huisje.

Baruman moet bekennen dat hij met enige zorg deze vacantie tegemoet ging. Hij herstelde weliswaar goed van de chemo- en bestralingskuren en van de slokdarmoperatie maar de vermoeidheid en wat pijntjes hier en daar waren er nog. Daar kwam bij dat hij op zijn vacantieadres voor zijn gevoel (te) ver verwijderd was van zijn artsen en verpleging. Maar uiteindelijk ging alles fantastisch en het was reuze gezellig in Romaine. Baruman werd liefdevol in de gaten gehouden door zijn en onze vriendin en haar kroost.

We bezochten de ons inmiddels vertrouwde stadjes (voormalige vissersplaatsjes) in de omgeving van de Baie de Somme. Zoals Le Crotoy en St. Valerie sur Mer. Hoe fraai de straatjes in de laatstgenoemde zijn kan je zien op de onderstaande foto.

In Le Crotoy heeft Baruman op een avond met zijn goede vrienden, die een huisje in dezelfde regio bezitten, een ontzettend leuk etentje gevierd. Ook hun kinderen vonden het reuze gezellig en vermaakten zich prima. Het was een korte vacantie maar het heeft, ondanks de vermoeidheid, Baruman goed gedaan. In zijn vorige blog beloofde hij om zijn laatste artistieke werk te laten zien (een collage want zijn tekenhand “beeft” nog te veel). Kijk en huiver……..

Het is een leuke puzzel om uit te zoeken van welke kunstenaars de verschillende kunstprojecten en voorwerpen zijn. De basis voor de collage vormde een zogenaamde Egyptische ladenkast. Het is niet de bedoeling van Baruman om voortaan collages te maken. Daarvoor is zijn tekenambitie hem te lief. Hoe dan ook, tot blogs!

Over baruman

belangstelling voor architectuur, stedenbouw, beeldende kunst, verhalen en moderne (pop) muziek
Dit bericht werd geplaatst in kunst. Bookmark de permalink .

2 reacties op Baruman is terug van een korte vacantie.

  1. kuifjesimon zegt:

    Aan het eind van het straatje mooi uitkijkpunt op St.Valery, de baai en Le Crotoy aan de overkant. Ook het oude kasteel is zeker een bezoekje waard. De Somme is een mooi departement
    Beterschap !!

    • baruman zegt:

      @ Kuifjesimon, bedankt voor je reactie, ik heb dat uitkijkpunt vorige week inderdaad gezien. Het weer in St. Valerie was bewolkt maar Le Crotoy lag aan de overkant van de Baie de Somme prachtig in het zonlicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s