Fragment Rozendaalse beek

Op advies van mijn huisarts moet ik veel bewegen. Hij schreef voor dat ik dagelijks ongeveer een uur moet wandelen. Leuk vind ik dat niet, integendeel. Maar ik maakte van de nood een deugd en kies, voor de afwisseling, steeds andere routes.

Ik wandel soms door het natuurgebied van de Veluwe, waar ik 100 meter vandaan woon, dan weer door mijn dorp Velp en omgeving. Regelmatig wandel ik ook door de binnenstad van Arnhem. In die stad bracht ik een groot deel van mijn jeugd en pubertijd door, ik hou veel van deze stad.

Een van mijn laatste wandelingen ging door Velp-noord. Door dat fraaie dorpsdeel loopt de Rozendaalse beek. Deze in veel opzichten belangrijke beek loopt vanaf het Veluwemassief, via het dorp Rozendaal en vervolgens in zuidelijke richting door het dorp Velp, in de richting van de uiterwaarden van de rivier De IJssel.

Soms is de beek in het publieke domein zichtbaar, soms loopt hij haast verscholen tussen privetuinen door.  Deze foto’s geven daarvan een beeld.

Technisch gezien kunnen de foto’s beter maar ik gebruikte mijn mobieltje. Dan is het resultaat wat minder dan met mijn gewone digitale camera. Maar het gaat mij vooral om de sfeer, die vond ik zo prachtig dat ik jullie deze plaatjes van harte gun.

Over baruman

belangstelling voor architectuur, stedenbouw, beeldende kunst, verhalen en moderne (pop) muziek
Dit bericht werd geplaatst in kunst. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s