Blogpieper is solidair, aanpassing moderatie-beleid nodig

Ik bemoei me doorgaans niet zo met het regelmatige ‘gekissebis’ op het VK-blog.
Ik schrijf over mijn eigen interesses, gebeurtenissen en krijg daar af en toe een leuke reactie op.

De laatste tijd worden echter door de moderator (kan daar een duidelijker naam voor worden gekozen) beslissingen genomen terzake bepaalde bloggers(sters) waarover ik mijn wenkbrauwen tot aan mijn haargrens optrek. U, die net als ik, die bloggers(sters) regelmatig volgt en waardeert, weet over welke het gaat.
Ik verzoek daarom de redactie om nog eens kritisch naar het gevoerde moderatie-beleid te kijken, daarbij als belangrijk uitgangspunt kiezend "het recht op vrije meningsuiting".

Uit solidariteit met een aantal bloggers(sters) die slachtoffer zijn geworden van het gevoerde beleid zal ik gedurende 14 dagen geen bijdrage leveren aan het VK-blog.

Over baruman

belangstelling voor architectuur, stedenbouw, beeldende kunst, verhalen en moderne (pop) muziek
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2010-09. Bookmark de permalink .

11 reacties op Blogpieper is solidair, aanpassing moderatie-beleid nodig

 1. blogpieper zegt:

  @Jezzebel, bedankt voor je reactie en die korrel zout gaat er in. Ik verken op dit moment ook andere blogmogelijkheden, waar ik mijn tekeningen en foto’s kan laten zien en beschrijven.
  @Edu, ik sluit mij aan bij de reactie van Jezzebel.

 2. Jezzebel zegt:

  @Blogpieper, zo gaat het soms.
  Blij dat je niet compleet gestopt bent.
  En ik zou die twee weken ook met een flinke korrel zout nemen.
  Het was mooi dat je een standpunt maakte,
  maar het gaat om het verhaal dat je te vertellen hebt.
  @Edu, dit wel treffend:
  =Maar het lijkt te gaan om de permanente schorsing van Jezzebel. Ik las haar nooit, dus ik weet ook niet waarom zij is geschorst. Maar vast met een goede reden.=
  Je leest het nooit, maar de schorsing is =vast met goede reden=.
  Dat is toch grappig?
  .

 3. Mihai Martoiu Ticu zegt:

  @blogpieper
  Wat mij betreft kan zonder moderator. En anders moet de moderator ook leugens van bekende leugenaars of drogredenen van bekende drogredenaars verwijderen als men de moderator daarop aanwijst.

 4. blogpieper zegt:

  @sorry, ik was niet ingelogd.

 5. blogpieper zegt:

  @Peter L, bedankt voor je reactie, ik dacht overigens dat de reeds bestaande VK-reglementen voldoende waren om afzeiken en haatzaaien te bestrijden.
  @Mihai M T, elke positieve suggestie voor een beter beleid van de moderator is welkom,.
  De opmerking over Peter L. laat ik geheel voor uw rekening, ik richt mij zoveel mogelijk niet in directe zin op personen.
  @Smokey, haatzaaien, roddelen en klikspaantje spelen doe ik niet aan mee. Zie bij Peter L.
  @Edu, ik heb al een tijdje het gevoel, dat er soms met twee maten wordt gemeten, vandaar mijn laatste blog. En ik ben niet definitief gestopt, zoals u kan zien stop ik 14 dagen.
  Ik ben mij er overigens niet van bewust dat ik bloggers heb genoemd.
  Dat de door u genoemde blogger permanent is geschorst doet mij pijn.
  Ik las altijd met grote belangstelling haar eerlijke en persoonlijke blog, ik genoot van de kunstwerken die zij uitzocht en haar verhalen versterkten. Bovendien had zij stijl: nimmer zag ik dat deze blogger iemand beschadigde en/of rechtstreeks vernederde.
  @De Stripman, ik neem het nooit op voor mensen die een ander de mond snoeren, integendeel.
  Mijn invulling van ‘vrijheid van meningsuiting’ houdt in dat ik aanvaard dat er ook andere meningen zijn die geuit moeten kunnen worden. Bannen doe ik in principe nooit tenzij iemand mij buitengewoon onbeschoft en onredelijk bejegend.
  Totale vrijheid is een illusie zegt u. Dat klopt maar ik zie het als een van mijn ‘opdrachten’ in het leven om daaraan zo goed en integer mogelijk invulling te geven. Ik huldig de stelling dat ik heb geleerd van WO2 en daarmee vergelijkbare regime’s.

 6. De Stripman zegt:

  Solidariteit is mooi en vrijheid van meningsuiting is belangrijk. Maar je neemt het op voor mensen die, ik las het net nog in een reactie op een ander blog, oproepen om anderen de mond te snoeren. Je neemt het op voor lieden die voornamelijk geïnteresseerd zijn in hun eigen vrijheid en daarvoor met plezier anderen hun vrijheid zouden ontnemen…
  Totale vrijheid is een illusie.

 7. edu zegt:

  Ik lees nu meer bijdragen van webloggers die zeggen dat ze stoppen. De meesten zullen hun grote woorden wel weer inslikken, zo gaat het tenslotte al vijf jaar. Maar het lijkt te gaan om de permanente schorsing van Jezzebel. Ik las haar nooit, dus ik weet ook niet waarom zij is geschorst. Maar vast met een goede reden. Wel, zij is nummer zes in de rij. Erg weinig voor een weblog dat vijf jaar bestaat. Ik vraag mij af of er een weblog te vinden is waar het aantal zo laag is.

 8. edu zegt:

  Het moderatiebeleid is redelijk consequent sinds enkele maanden. Op enkele belangrijk punten na: meta-bijdragen worden dan weer wel en dan weer niet toegelaten. Een andere (voormalig) weblogger de modder inschrijven word dan weer wel en dan weer niet toegelaten. Er wordt op die punten nog steeds met twee maten gemeten. Er zijn mensen definitief gebant om zaken die amper wat voorstellen als je ziet wat sommige andere webloggers bij herhaling doen.

 9. smokey zegt:

  @ Blogpieper, Daar ben ik het hartgrondig mee eens. Het actuele moderatiebeleid raakt vaak kant noch wal. Wat peter louter schrijft, ook die mening deel ik.
  Haatzaaien, maar ook roddelen en klikspaan spelen etc. bannen.
  Dat is pas reinigend voor het blogmilieu.

 10. Mihai Martoiu Ticu zegt:

  ==De moderatie kan zich beter richten op afzeiken en haatzaaien dan op meningen ==
  Dus Peter Louter wil dat de moderatie zijn blogs en reacties verwijdert.

 11. peter louter zegt:

  De moderatie kan zich beter richten op afzeiken en haatzaaien dan op meningen

Reacties zijn gesloten.