Blogpieper: geen president van Nederland.

Samenvatting van de gebeurtenissen gedurende het afgelopen etmaal.

Blogpieper heeft de afgelopen 24 uur het verzoek van de prominenten, om leiding te gaan geven aan ons in chaos verkerende land, serieus in beraad genomen.
Een belangrijk argument in deze fase van zijn beraad was zijn opvatting, dat er voor zo’n belangrijke leidinggevende taak een groot en breed draagvlak onder de vk.bloggers zou moeten bestaan. Dat bleek helaas niet het geval te zijn.
Slechts een handjevol vk.bloggers ondersteunde het verzoek van de prominenten. Weliswaar betrof het bloggers(sters) in wie Blogpieper het grootst mogelijke vertrouwen had maar in aantal waren zij te weinig om er een goed funktionerend en politiek bekwaam team van te maken. En het land verdiend dan beter.

Blogpieper wenst niet dat hij in de loop van zijn termijn, met een te klein en onvolledig  team, dezelfde weg op zal gaan als destijds de LPF. Het eventuele alternatief om, net als de PVV verder te gaan, dus Blogpieper als een soort "alleenheerser" zonder een democratisch gestructureerde partij en zonder leden, wijst hij principieel af.

Met walging moest Blogpieper het afgelopen etmaal kennis nemen van het CDA dezer dagen, die over de PVV sprak als een "democratisch gekozen partij" die je niet op de voorhand mag uitsluiten. Het CDA gaat er volledig aan voorbij dat weliswaar de persoon democratisch werd gekozen maar dat er geen sprake is van een partij met een democratische bestuurs- en overlegstructuur. Een partij die de samenleving splijt in plaats van verbindt. De "leider" heeft als alleenheerser alles voor het zeggen. Die kant wenst Blogpieper niet op te gaan.

Daarom heeft Blogpieper, na lang nadenken en het afwegen van de vele, soms tegenstrijdige belangen, het besluit genomen om zich niet bescikbaar te stellen voor het presidentschap van Nederland. Het zij zo.

Over baruman

belangstelling voor architectuur, stedenbouw, beeldende kunst, verhalen en moderne (pop) muziek
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2010-02. Bookmark de permalink .

3 reacties op Blogpieper: geen president van Nederland.

 1. blogpieper zegt:

  @joost tibosch sr, ‘hij is tot alles bereid om aan de macht te komen’ …………….. waar heb ik dat eerder gehoord ……….
  @Taaske, verklaar u nader

 2. Taaske zegt:

  Blogpapagaai is wellicht beter naam (zucht)

 3. joost tibosch sr zegt:

  De democratische Geert heeft zich allang opgeworpen als de nieuwe premier van Nederland. Nu laat hij ook echt zijn democratische gezicht zien. Alleen de huidige AOW is hem nog heilig: en daarover is gelukkig nog niets beslist. Over alle andere zaken wil hij nu -zie je nou wel!- met iedereen democratische compromissen sluiten om tot de verwachte meerderheidsregering te komen. We blijken ons gruwelijk in Geert vergist te hebben! Hij is tot alles bereid om aan de macht te komen…itt blogpieper.

Reacties zijn gesloten.