3e wandeling rondom Romaine Frankrijk

Zoals gebruikelijk start deze (3e) wandeling midden in het dorp Romaine, nabij het locale cafe van Francine. Voor de verandering liep ik eerst door het westelijke deel van het dorp en daar buiten in zuid-westelijke richting naar het al eerder genoemde oude kerkje bij Le Hamelet. Tijd voor een onderbreking, een slok water, een hernieuwd kijkje in het kerkinterieur waarna de wandeling verder gaat. 

Ik wilde naar het dorpje Morlay, dat betekende eerst de locale doorgaande weg D 140 en vervolgens linksafslaand in de richting van het gekozen dorp. Het landschap aan weerszijden van die weg is nagenoeg identiek aan die van de voorgaande wandelingen, overwegend agrarisch van karakter maar altijd nog de moeite waard om van te genieten. Ik vervolg de wandeling in noord-oostelijke richting, naar Le Hamel en vanaf dat dorpje naar Romaine. De oude spoorbaan ligt rechts naast me, af en toe raast er een trein voorbij, richting Noyelles-sur-Mer en verder. 
Ik heb mij laten vertellen dat je vanuit dat station in pakweg 2 uur naar Parijs kan reizen. Zal ik toch eens willen doen, dat wil zeggen met de trein, voor een wandeling voor mij teveel van het goede. In het dorp Romaine aangekomen wacht uiteraard het wijntje bij Francine nen haar vaste klanten.

Over baruman

belangstelling voor architectuur, stedenbouw, beeldende kunst, verhalen en moderne (pop) muziek
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2009-05 en getagged met . Maak dit favoriet permalink.