blogpieper was ziek

Blogpieper was het achter liggende kwartaal ziek, hij had daarom geen zin in en de inspiratie voor een blogbijdrage. Nu komt de zin weer maar even een brokje recente geschiedenis.
Eerst kwam de mededeling van zijn huisarts dat hij diabetes 2 had, een te groot overgewicht had en een te hoge bloeddruk. De schok was nauwelijks verwerkt toen hij daarna een forse en langdurige griepaanval kreeg te verwerken, een ernstige keelinfectie en dat hij van zijn arts zijn leefstijl en eetgewoonten drastisch moest veranderen en dat hij meer en regelmatig moes gaan bewegen.
Maar Blogpieper is bepaald niet iemand die dan bij de pakken neer gaat zitten.
Eenmaal de griep en de keelinfectie oiverwonnen nam hij het besluit om voortvarend te doen wat zijn arts, de dietiste en zijn oogarts (ja, die kwam er ook nog aan te pas) hem voorschreven.
Natuurlijk, het begint met het braaf en gestructureerd innemen van medicijnen. Dat is feitelijk het simpelste. Veel lastiger was voor hem het veranderen van zijn leef-, eet- en bewegingspatroon.
Blogpieper leefde er, wat dat betreft, maar op los. Nu, dat moest hij dus veranderen.
Zijn gewicht bedroeg een jaar geleden nog 105 kilogram. Dat vond hij zelf al te veel van het goede en hij bracht zijn gewicht om meer praktische redenen in dat jaar terug naar 95 kilogram in december 2008. In januari 2009 kreeg hij van zijn arts de opdracht om nog meer af te vallen. Het gewenste gewicht moest, gelet op zijn lengte van 172 cm, 75 kilogram zijn, dat was het beste voor ijn gezondheid. Nu, een kwartaal later, weegt blopieper 82 kilogram.
Kortom, hij begon zeer gedisciplineerd aan de opdracht van zijn zorgverleners te werken.

Hij heeft zijn hele eetpatroon drastisch veranderd, kookt nu regelmatig en uiteraard gezond.
Geen kant- en klare maaltijden meer, zo weinig mogelijk vet, suiker en zout, meer groenten, de hele ljst van de dietiste wordt zorgvuldig bij het eten gehanteerd.
Blogpieper zwoor de alcohol af, alleen nog thee aan de bar, hij nam geen koekjes meer bij de koffie en de thee, at geen snackbar voedsel meer. Mijn hemel, wat werd het saai! Geen lekker portje meer om 17 uur, samen met zijn lieve vriendin, zelfs geen wijntje bij het eten. Als dat maar goed gaat!
En dan het meer bewegen, dat na zijn gewoonte om dat zo min mogelijk te doen, voor elk boodschapje de auto te pakken in plaats van de fiets of een wandeling.
Dat werd dus gestructureerd een uur (minimaal) wandelen en/of fietsen per dag.
Dat wandelen! Wat was dat voor blogpieper een beproeving, elke dag maar weer een aantrekkelijke en afwisselende route bedenken. De vreemdste wandelingen werden bedacht.
Uiteindelijk bleek dat fietsen toch de beste oplossing bleek, de hele regio stond immers tot zijn beschikking. Alle maatregelen overziende was het resultaat van zijn inspanningen overweldigend.

Van de dikke blogpieper, met zijn forse bierbuik en een behoorlijke conditionele achterstand, bleef na een kwartaal niet veel meer over.  Daarvoor in de plaats kwam een onverwacht slanke, strak in het vel zittende en conditioneel sterke vent terug. De omgeving van blogpieper werd door zijn snelle methamorfose verrast en men begon zich zelfs ernstige zorgen te maken over zijn gezondheid. Ging het afvallen niet te snel, vroeg men zch af, was het soms een voorteken van een veel ernstiger kwaal, wellichteen met een fatale afloop? Maar na verloop van tijd zag men in dat daar geen sprake van was. Vanaf dat moment werden complimeten een regelmatig deel van zijn nieuwe bestaan. Wordt vervolgd.

Over baruman

belangstelling voor architectuur, stedenbouw, beeldende kunst, verhalen en moderne (pop) muziek
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2009-04. Bookmark de permalink .

3 reacties op blogpieper was ziek

 1. petrus zegt:

  geachte Blogpieper,
  Wie is Blogpieper? Jijzelf of een verzonnen ‘slechte, ongezonde, te dikke ik’?
  Heb je je huisarts dit verhaal al laten lezen?
  dikzijnisnietgezondgroeten

 2. waarneemster zegt:

  Een fikse dosis doorzettingsvermogen met goed resultaat!

 3. K zegt:

  Das karakter! Gefeliciteerd!

Reacties zijn gesloten.