De Dierense Sjoel: derde plaats

De Dierense Sjoel bereikte de finale van het TV-programma "De Restauratie". Heel de Dierense gemeenschap leefde met de gebeurtenis mee. De Liberale Joodse Gemeente werd, in een poging om een miljoen euro te winnen ter renovatie van hun Sjoel, ook gesteund door de gemeente, verschillende locale bedrijven en -zeer fanatiek- door de school voor voortgezet onderwijs "Het Rhedens". Gedurende de live uitzending was er een geweldige sfeer in en rondom de Sjoel, met jiddische live muziek, een dansje, men zong met de band mee en het enthousiasme van alle aanwezigen in de Sjoel voor de aktie was buitengewoon groot. Tot op het laatst had iedereen de hoop en verwachting dat ze de prijs zouden winnen. Helaas, de Sjoel heeft het niet gered, ze bereikten de derde plaats. Ondanks die prestatie was de teleurstelling uiteraard groot maar vrij snel was daar de uitzonderlijke en positieve sfeer weer terug, de avond kreeg haar gezellige karakter weer terug. Aan het einde van de bijeenkomst werd de vreugde helaas doorkruist met een bericht van de politie dat kwaadwilligen een aanslag op de Sjoel wilden plegen. Die realiteit maakt maakt mij tegelijkertijd enorm boos en treurig, houdt het dan nooit op, die ellende? Ik wil die lieden wel een boodschap mee geven, het lukt jullie nooit om ons klein te krijgen, integendeel.

Advertenties

Over baruman

belangstelling voor architectuur, stedenbouw, beeldende kunst, verhalen en moderne (pop) muziek
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-11. Bookmark de permalink .

3 reacties op De Dierense Sjoel: derde plaats

 1. Party_Dog zegt:

  Hoe staan de zaken er nu voor met betrekking tot de sjoel?

 2. blogpieper zegt:

  Fijn dat je er bij was en ja, die Sjoel komt er. Zoveel aandacht in de pers en media moet toch leiden tot diverse sponsorbijdragen, kom op mensen

 3. Anne zegt:

  Het was een prachtige avond, met jiddische muziek, enthousiaste mensen en toen bekend werd, dat het miljoen niet was gewonnen ging er even een zucht door het zaaltje en met ongekende veerkracht werd er weer volop gezongen.
  De sjoel komt er wel, want het begin is gemaakt.

Reacties zijn gesloten.