de eekhoorn en de vlaamse gaai

Vandaag vertelde een goede vriendin wat zij en haar vriendin kortgeleden zagen. Vanuit het raam van haar appartement kijkt ze uit op een prachtige, monumentale boom, staande voor een prachtige oude villa. Zij en haar vriendin zagen in die boom een vlaamse gaai die een eekhoorntje belaagde. De een was nog fanatieker dan de ander. Zij zagen dat de eekhoorn fel zijn nest met jongen verdedigde, die situatie hield geruime tijd aan. Plotseling was de eekhoorn verdwenen en de vlaamse gaai keek wat ongelukkig om zich heen. Over was de strijd, namen de vriendinnen aan. Maar plotseling zagen ze dat de eekhoorn met een eitje in zijn voorpootjes terug kwam, over de dikke tak liep en zijn nest weer opzocht. De vlaamse gaai ging vreselijk te keer maar de eekhoorn ging onverstoord door met zijn prooi. En ineens ging hun een licht op: het was niet de vlaamse gaai die de eekhoorn belaagde, het was juist andersom. De eekhoorn was in de strijd de boosdoener die probeerde zijn nest en de eieren te beschermen. Wat een verhaal niet? Ik vraag mij af of een van de bloggers ook zoiets merkwaardigs heeft gezien.

Advertenties

Over baruman

belangstelling voor architectuur, stedenbouw, beeldende kunst, verhalen en moderne (pop) muziek
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-10. Bookmark de permalink .

5 reacties op de eekhoorn en de vlaamse gaai

 1. Summer zegt:

  Mooi verhaal!
  Zo gaat dat helaas wel in de natuur. Eekhoorns staan bekend als bijtgraag. Dat is puur zelfverdediging en je moet er dan ook alleen maar naar kijken en niet aankomen. Sneu voor die moeder Vlaamse gaai.

 2. blogpieper zegt:

  Antoinette en Grutte Pier: Ik hoorde het verhaal pas gisteren en het klonk als of het voorval recent is gebeurd….

 3. gala zegt:

  ha! mooi verhaal…ook ziet hij er nog zo liefelijk uit, zo’n eekhoorn, ’t blijft een brutale rover 🙂

 4. Grutte Pier zegt:

  Kortgeleden? Een Vlaamse Gaai legt hooguit eieren tot in juni… En eekhoorns krijgen ook jonkies tot in juni en wellicht wat later. Is het niet eerder kort geleden verteld dan?

 5. antoinette duijsters zegt:

  Eekhoorns zijn beruchte nestrovers, zelfs in nestkastjes breken ze in. Maar dit geval moet toch al maanden geleden zijn.

Reacties zijn gesloten.