Nieuwe Burgemeester Rotterdam

De heer Ahmed Aboutaleb is door een commissie uit de gemeenteraad voorgesteld voor de burgemeesterpost Rotterdam. Verassend, dat wel. Maar mijn eerste reacties was dat ik het een prima keuze van die commissie vond. Ahmed Aboutaleb heb ik (op afstand weliswaar) meegemaakt bij verschillende bijeenkomsten. Een zeer intelligente en sociaal betrokken man die zijn standpunten niet onder stoelen en banken steekt en een begaafd spreker die zijn betoog altijd met sterke argumenten onderbouwd. Dat zijn carriere vlot verloopt heeft deels met zijn ambitie te maken maar, naar mijn oordeel, nog meer te maken met het gegeven dat men zijn mogelijkheden en kwalitatieve vaardigheden heeft onderkend. De beste man op de beste plaats en Rotterdam mag rekenen op de komst van een bevlogen en hardwerkende man. Tegen die achtergrond vind ik de reactie van Wilders en de zijnen volkomen onterecht, zeker waar het gaat om zijn twee-paspoorten-situatie. Men mag nog steeds twee paspoorten bezitten in dit land en, belangrijker nog, ik vind zijn integriteit waar het om de belangen van Nederland gaat, zeer aanwezig. Deze man is Nederlander in hart en nieren en ik verwacht dat Rotterdam bij zijn benoeming wel vaart.

Over baruman

belangstelling voor architectuur, stedenbouw, beeldende kunst, verhalen en moderne (pop) muziek
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2008-10. Bookmark de permalink .

8 reacties op Nieuwe Burgemeester Rotterdam

 1. Rob zegt:

  Waarom moet hij zijn loyaliteit bewijzen? Degene die beschuldigt, en dus die loyaliteit in twijfel trekt, díe moet bewijzen. Ik wacht nog altijd.

 2. blogpieper zegt:

  Beste Mo: Dank voor je reactie. Gelet op de vooringenomenheid en de inhoud van het blog van ‘edu’ , ga ik er niet op in.

 3. edu zegt:

  @Mo
  Wil je die bewijzen van zijn loyaliteit dan eens tonen? Want ik kan niets vinden.

 4. Mo zegt:

  Ik denk dat hij het helemaal gaat maken in Rotterdam, daar wens ik hem in ieder geval heel veel succes mee.
  De reactie van die repe is zwaar waardeloos. De loyaliteit van Aboutaleb is inderdaad wel bewezen, daar doet geen paspoort iets aan af.
  Wat de controle op AOW’ers betreft: wat is er mis met (beschaafde) controle zolang je niks te verbergen hebt?

 5. edu zegt:

  Zoals je op mijn weblog kan lezen, ben ik het volstrekt niet met je eens.

 6. Zwollywood zegt:

  Mee eens blogpieper.
  En zolang repe geen onderbouwing biedt is diens reactie waardeloos.

 7. repe zegt:

  Ik ben het er helemaal niet mee eens. Ik trek zijn bestuurlijke kwaliteiten in twijfel gezien zijn pogingen de privacy van AOW-ers te schenden door iedereen te verplichten tot het binnenlaten van sociale recherche. Zelfs de vastgoed en drugscriminelen hoeven een dergelijke schending van de leefsfeer niet mee te maken, of pas als er een werkelijke aanleiding en bewijs is. Hij laat buren elkaar controleren. Zo is de buurtsfeer behoorlijk verpest, want mensen gaan zich bemoeien met wie er bij een AOW-er over de vloer komt. Deze man Aboutaleb is nog niet eens geschikt als trainer in een hondenkennel. Hij is tevens een Marokkaan die weigert demonstratief voor Nederland te kiezen door zijn Marokkaanse paspoort met begeleidende brief aan de Koning terug te sturen. Wat ik eveneens heel erg vind is dat hij een verrader is van zijn eigen volk, om in het goede blaadje te komen bij Nederlanders. Deze houding geeft alle aanleiding hem van betrokkenheid te verdenken bij de activiteiten van de fascistische Koninklijke geheime dienst van Marokko. Hij is een opportunist van het ergste soort, lang zo erudiet niet als hij zich voordoet. Hij valt natuurlijk bij menig PvdA vrouwtje in de smaak.

 8. Bart zegt:

  Kort, helder en genuanceerd…ik ben het er geloof ik in grote lijnen mee eens…
  groet Bart

Reacties zijn gesloten.